08 november 2016

The Unthinkable

Unthinkable (ʌnˈθɪŋkəb(ə)l)
adjective
1 (of a situation or event) too unlikely or undesirable to be considered a possibility."it was unthinkable that Trump would be elected president"
2 synonyms:
3 unimaginable, inconceivable, unbelievable, incredible, beyond belief, highly unlikely, unheard of, implausible, illogical, impossible, beyond the bounds of possibility "Beethoven is unthinkable without the tradition of western music"
4 highly undesirable, not to be considered, unconscionable, out f the question, absurd, unreasonable, preposterous, ludicrous, outrageous, shocking; informal not on "to me a lentil soup is unthinkable without lemon and olive oil"

I dag er jeg mildt sagt nervøs, ikke sånn nervøs at jeg skjelver og biter negler, men jeg føler heller en slags hjelpesløs nervøsitet over å ikke kunne gjøre noe for å få påvirket et resultat - nemlig resultatet av det amerikanske presidentvalget.

OMG! Hvordan vil det ende? Uten å gå i dybden på valgkampens og partienes agenda, føler jeg frykt dersom den gale kandidaten vinner valget. Det dreier seg om karakter og troverdighet. Enten blir det en trassunge som har mulighet til å komme i en slik maktposisjon at han kan legge seg på gulvet og dunke med armer og ben til han får vilja si - mot en kvinne som klarer å holde hodet kaldt og se alle lag i et samfunn. Det er i hvert fall det inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha sett på kandidatene i nyhetsbildet i den siste tiden. 

Begge har sine "svin på skogen", det er jeg sikker på, men jeg er utvilsomt mer trygg dersom Hillary vinner valget. Det at vi her på den andre siden av kloden bryr oss overhodet overrasker kanskje mange amerikanere, men det er jo overhodet ikke så rart, for Amerika har utrolig stor innflytelse på hva som beveger seg rundt om på hele kloden. Den som styrer landet vil ha stor betydning for de valg som blir tatt.

Bare det at en kvinne kunne bli president er jo nesten utenkelig, men faktisk ikke så skremmende - rettelse: overhodet ikke skremmende når vi ser på hva alternativet kan bli.

For nesten 8 år siden var det utenkelig at USA skulle få en afroamerikansk president. Det viste seg å være, i mine øyne, noe av det beste som har skjedd for det amerikanske folk. Selv om mange kanskje kunne tenkt seg å la ham fortsette å være president så tenker jeg han selv har begynt nedtellingen til å kunne leve et litt mer normalt liv. Å få tatt av seg byrden fra sine skuldre og overlevere stafettpinnen til en annen person - helst en med de beste intensjoner for det amerikanske folk - det er nok noe han ser frem til. 

Jeg har lenge bare håpet at jeg skulle våkne opp og oppdage at Trumps presidentkanditatur bare var en spøk. En utrolig god spøk, for det er utenkelig at han faktisk skulle kunne bli republikanernes presidentkandidat, men neida! Det var på alvor. Det utenkelige kan faktisk bli mulig! 

Det er heldigvis mange amerikanere som har hodet skrudd på rett. Det er godt å vite. Jeg håper bare det holder. Jeg får følge med så lenge jeg orker. Kanskje kan jeg gå til sengs med litt mer ro i kroppen enn det jeg har nå. Det er vanskelig å si. Om jeg våkner opp i morgen og ser at det utenkelige ble faktum - da vil jeg føle at jeg våknet opp til en skikkelig kalddusj. Brrr...

 - tilbake til nyhetene og valgsendingen #fetching_popcorn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar